Archive for juli, 2015

Kinderfeestje.

Nieuw op de kinderboerderij: vier je kinderfeestje en word boer/boerin. Onder het tabblad activiteiten vind je alle informatie voor het arrangement.

taart

Poppentheater 7 augustus.

Op vrijdag 7 augustus komt Jet Donkers uit Haaren weer een leuke handpoppenvoorstelling houden op de kinderboerderij. Het verhaal gaat over het varkentje Ranja die op een boerderij woont en erg lenig is. Ze wil dolgraag bij het circus maar daar heeft ze hulp bij nodig van het varkentje Rietje. Zal het ze lukken? Om 14.00 uur start de gratis voorstelling in de huiskamer van de kinderboerderij. Wees welkom.

ranja en rietje

Naam voor kalf.

We zoeken een leuke (meisjes)naam voor het nieuwe kalfje. Bij de ideëenbus mag iedereen schattige, grappige of stoere namen opschrijven voor het kalfje van Maartje. De allerleukste naam zal worden gekozen. Doe mee!

naamnaam 1

Kalfje is geboren!

Vanochtend om 8.00 is het kalfje van Maartje geboren. Met een klein beetje hulp is alles goed verlopen, moeder en dochter (!) maken het goed. Eigenlijk een weekje eerder dan gepland, we dachten nog tijd te hebben om de koe te verplaatsen naar de grote stal. Dit weekend mogen ze bijkomen en maandag worden ze verhuisd. Ze kunnen dan in de stal, op het plein en al snel op de wei waar iedereen ze kan bewonderen. Wij zijn erg blij met het nieuwe kalfje.

kalf 3kalf 4

Geslaagde 1e dubbeltjesmarkt!

Als het weer meezit kan er niet veel meer fout op de Dubbeltjesmarkt en dat geluk hadden wij vanmiddag. Voor 13.00 uur waren er al veel kinderen die begonnen met uitpakken en inrichten op het speelveld tegenover de kinderboerderij. Plek genoeg voor iedereen in en rondom de generatietuin. Om 14.00 telden wij 50 “kleedjes” met deelnemers en konden bezoekers heerlijk snuffelen tussen het speelgoed. Leuke boekjes voor de lange vakantie, dvd’s, spelletjes, knuffels, voor elk wat wils. Vrijwilligers Ben en Bert bemanden het kraampje en bezoekers konden even oversteken voor een ijsje en verse koffie. Bedankt allemaal voor deze leuke middag en complimenten voor het netjes achterlaten van de tuin!

markt 8markt 6markt 2

Lekker weertje!

Voor de Dubbeltjesmarkt van morgen is de weersvoorspelling gunstig: een lekker zonnetje en geen regen/onweer! Iedereen is welkom op het speelveld/generatietuin aan de overkant van de kinderboerderij. Opbouwen vanaf 13.00 en vanaf 14.00 gaan we van start. Deelname is gratis. We hebben er zin in!

zon

Zieke Spoockey.

Ezeltje Spoockey is dit weekend erg ziek geweest. De dierenarts denkt dat ze gestoken is een een allergische reactie heeft gekregen. Dankzij de opmerkzaamheid van juniorvrijwilligster Loeke, het snelle handelen van vrijwilligers Jorg en Ellly, de snelle komst van beheerder Wim en  de daadkracht van de dierenarts van Dap St. Oedenrode is het gelukkkig goed afgelopen. Ze staat nu te herstellen en wordt lekker vertroeteld. Beterschap!

spoo 1

Vakantie!

Heerlijk: het is eindelijk vakantie! Lekker even ertussen uit, lekker niks doen of juist actief op pad. Wij wensen iedereen veel plezier en zeggen tot ziens op de kinderboerderij. Wij blijven gewoon open en hebben de Dubbeltjesmarkten op 22 juli en 26 augustus. En een leuke poppenvoorstelling op 7 augustus om 14.00, voor de thuisblijvers en terugkomers. Geniet ervan!
vakantie

Dubbeltjesmarkt.

Nog een paar dagen en dan is het zover: VAKANTIE! Traditioneel start de kinderboerderij de 1e week van de grote vakantie met de dubbeltjesmarkt. Kinderen mogen op een kleedje hun oude speelgoed verkopen en bezoekers kunnen lekker zoeken naar iets leuks. Woensdag 22 juli van 14.00 tot 16.00 is iedereen welkom op het speelveld/generatietuin aan de overkant van de kinderboerderij. Medewerkers van de boerderij zorgen voor een natje en droogje en leiden alles in goede banen. Natuurlijk zijn we gewoon open voor, na en tijdens de dubbeltjesmarkt. Duimen voor goed weer!foto dm1

Introductiecursus bijenhouden.

Imkervereniging St Ambrosius Boxtel organiseert in augustus en september een introductiecursus bijenhouden. Voor mensen die graag meer willen weten over imkeren, de bijen en de natuur en misschien een volledige cursus bijenhouden overwegen. Neem een kijkje op de website: www.bijeninboxtel.nl voor meer informatie.
foto imker

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend Gesloten.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats