Archive for juli, 2016

1e Dubbeltjesmarkt geslaagd.

De 1e Dubbeltjesmarkt zit er op en was weer geslaagd. Ondanks dreigende wolken, hebben we het bijna de hele middag droog gehouden. En dat is fijn voor al die kinderen met een kleedje in de open lucht. Wij schatten dat ongeveer 50 kinderen hebben deelgenomen, die konden rekenen op gezellig veel bezoekers die kwamen kopen. Bedankt ook voor het netjes achterlaten van de generatie tuin na afloop. De 2e Dubbeltjesmarkt is op 31 augustus!

md 3md 5

Vers, vers, vers.

De moestuin van de kinderboerderij doet het hartstikke goed! Vorig jaar gestart als stukje dagbesteding voor de Cello groep en dit jaar voortgezet. Wij hebben elke dag lekkere groenten te koop, vers geoogst uit de tuin. Deze week: nieuwe aardappels, komkommers, pompoentjes, groene en paarse boontjes en groen en gele courgettes.

groentjes

Nog meer geitjes.

Deze week zijn er nog twee geitjes geboren, dit keer van de grote geiten. Moeder en lammetjes maken het goed. Ze staan in de quarantaine stal, maar kunnen daar al wel lekker naar buiten. Een paar weken mogen ze daar rustig wennen, totdat ze kennis gaan maken met de bezoekers.

nog meer geitennog meer geiten 1

Vakantie!!

Hoera, de vakantie is begonnen! Voor de kinderen tenminste. Mocht je denken dat wij het rustig aan gaan doen, niet dus. Wij blijven gewoon open en de dieren moeten toch 7 dagen in de week gevoerd en verzorgd worden. Ook start as maandag de verbouwing van de toiletten binnen, deze worden omgebouwd tot 1 grote toilet die toegankelijk is voor minder validen. Buiten staat een tijdelijke voorziening die heel makkelijk bereikbaar is. Dus, werk aan de winkel.

wc

Klompenrek.

Er is een klompenrek in aanbouw op de kinderboerderij. Vakkundig gemaakt door vrijwilliger Harm en medewerker Dennis. De klompen worden geverfd door medewerkers van Cello, in leuke kleurtjes met bloemetjes erop. Bezoekers worden uitgenodigd om schoenen om te wisselen voor klompen: geen poep aan je goeie schoen en beleef de kinderboerderij als echte boer/boerin!

klompenrekklompen

Trotse naamgevers.

Wies en Jip uit Tilburg kwamen deze week langs bij de biggen. Zij hebben de namen bedacht voor de varkentjes: Wifi en Fifi. Heel nieuwsgierig bekeken zij elkaar. Vanwege het hele warme weer bleven de biggen een paar dagen binnen, varkens verbranden heel snel en uit voorzorg bleven ze even op stal. Nu de temperatuur weer gaat zakken mogen ze ook weer lekker buiten scharrelen en krijgen een lekker modderbadje.

wiesb en jip

 

Statiegeld actie Jumbo.

Vanaf maandag 18 juli is de kinderboerderij het goede doel van de statiegeld actie bij de Jumbo in Boxtel. Mensen kunnen hun bonnetje doneren in de winkel op Oosterhof. De kinderboerderij wil het geld gebruiken om de educatie zolder te verbouwen. Dit om nog meer kinderen de ruimte te geven om alles te leren over onze dieren en de natuur. Dus: allemaal naar de Jumbo!

jumbo

Namen voor de biggen.

Allemaal bedankt voor het meedenken voor leuke namen voor de nieuwe biggen. Na rijp beraad is de keuze gevallen op de namen Wifi en Fifi. Bedacht door Wies en Jip uit Tilburg.

bigjes 1

Dubbeltjesmarkt.

Volgens vaste traditie is het de 1e woensdag van de grote vakantie dubbeltjesmarkt bij de kinderboerderij. Tussen 14.00 en 16.00 mogen kinderen hun oude speelgoed verkopen op een kleedje aan de overkant van de kinderboerderij in de generatietuin. Op woensdag 27 juli is iedereen welkom. Noteer vast in je agenda: op woensdag 31 augustus is de 2e dubbeltjesmarkt, ook van 14.00 tot 16.00 uur. De markten gaan altijd door: bij goed en slecht weer!

dm

Open imkerij dag.

Op zondag 10 juli doet de kinderboerderij mee aan de landelijke open imkerijdagen. Want wij hebben niet alleen boerderijdieren, maar ook een echte bijenhal met momenteel 7 bijenvolken. En die produceren de lekkere honing die wij verkopen in het winkeltje. Van 14.00 tot 16.00 uur is publiek welkom om de bijen van dichtbij te zien, door middel van een gesloten kijkkast. We verzorgen informatie over bijenhouden en het belang van de bijen voor de natuur en mens. Er kan worden geproefd van honing en honinghapjes en kinderen kunnen binnen kleuren en knutselen. Kom erBIJ!

b e r 7

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend Gesloten.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats