Archive for januari, 2017

NL Doet!

Ook de kinderboerderij doet weer met met de landelijke vrijwilligers actie van het Oranjefonds: NL Doet! Op vrijdag 10 maart gaan wij aan de slag om het eendenverblijf op te knappen. Met het aanbrengen van planten en struiken willen wij het natuurlijk broeden van de dieren stimuleren. Dus in plaats van een houten hokje, een natuurlijke aanplant waar zij veilig kunnen schuilen en broeden. Vrijwilligers die willen meehelpen kunnen zich aanmelden op de website van NL Doet 2017, daar staan alle bijzonderheden van onze klusdag.

nldoet1

Praktijkervaring.

De kinderboerderij is een mooie plek om praktijkervaring op te doen. Jaarlijks lopen ongeveer 6 leerlingen hun langdurige stage dierverzorging en daarnaast bieden wij maatschappelijke stage en snuffelstage aan voor middelbare scholieren. Helicon groen en dierverzorging, een MBO opleiding, maakt ook regelmatig gebruik van praktijkdagen om leerlingen kennis te laten maken met verschillende werkplekken. De kinderboerderij is blij met de extra handjes en de school met een praktijkplaats. Vandaag was een groep aan de slag om het terras op te knappen voor de komende lente. Zo helpen wij elkaar!

helicon

Collecte Jantje Beton.

Van 13 tot en met 25 februari gaan vrijwilligers van de kinderboerderij collecteren voor Jantje Beton in de wijk Boxtel oost. Deze stichting bevordert en ondersteunt het buitenspelen voor kinderen op alle mogelijke manieren. Zij bieden de mogelijkheid aan verenigingen, speeltuinen, scoutinggroepen en kinderboerderijen om ook voor hun plek geld in te zamelen. De helft van de opbrengst gaat naar Jantje Beton en de andere helft naar de club. Wij kunnen deze hulp goed gebruiken en vinden het tevens mooi om Jantje Beton te ondersteunen. Zo helpen wij elkaar!

JB

Gezellige wintermiddag.

Afgelopen zondag een gezellige winterse middag op de kinderboerderij. Kinderen kwamen met ouders of grootouders knutselen voor de vogeltjes. Met appels, pindakaas, pinda’s en vogelzaad werden volop mooie creatie’s gemaakt, die mee naar huis mochten om de vogels de winter door te helpen. En dan wordt je soms zomaar geïnterviewd voor de krant en mag op de foto.

15-115-1 1

Nieuwjaarsborrel.

Vandaag een heel gezellige nieuwjaarsborrel op de kinderboerderij voor alle vrijwilligers en medewerkers. Wij vinden het erg fijn om op deze manier en met een leuke attentie van De Gevulde Knapzak iedereen te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. Ook hartelijke dank aan onze sponsoren voor deze middag: Albert Heijn Boxtel en Keurslager van den Eijnden van winkelcentrum Oosterhof.

nwjborrel-2017-002nwjborrel-2017-029nwjborrel-2017-020

Vogelvoer maken voor de winter.

Op zondag 15 januari is de 1e activiteit van het nieuwe jaar. We gaan vogelvoer maken met kinderen om de vogeltjes de winter door te helpen. Met fruit, zaden, pindakaas en vet gaan we allerlei lekkers maken. Deelname is gratis.

slinger-vogels-voer

De kinderboerderij in 2017.

De beste wensen voor het nieuwe jaar voor iedereen: we gaan er weer iets moois van maken samen! De kinderboerderij dat zijn 3 vaste medewerkers, 13 medewerkers van Cello en hun begeleiders, een krachtdadig bestuur op vrijwillige basis en meer dan 40 vrijwilligers die door de week en in de weekenden meehelpen om de boerderij draaiende te houden. Nieuwe vrijwilligers kunnen wij zeker gebruiken, dus kom eens langs voor een praatje en kopje koffie. Naast een gezellige bezoek zijn er dit jaar weer volop activiteiten waar iedereen, meestal gratis aan kan deelnemen. Een overzicht is te vinden onder het tabblad activiteiten op de website. Wees welkom!

slinger-vogels-voerpaashaasss 1ddm 3

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend Gesloten.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats