Archive for maart, 2017

Boom verplaatsing geslaagd!

Vanmiddag is met succes de notenboom verplaatst naar de andere kant van de pony weide. Dit om plaats te maken voor de dwars deel schuur op het terrein. Kinderen van onze sponsor KLEIN Kindercentra uit Boxtel zaten 1e rang om dit spektakel mee te maken. Op veilige afstand op een bankje in de zon. Na afloop genoten zij van een glaasje ranja op het terras. Wij hopen dat de boom goed zal aanslaan en ons lekkere walnoten gaat geven in het najaar.

boom 5boom 2boom 3

Boom verplanten.

Op maandag 27 maart  zal de notenboom op de pony weide verplaatst worden. Vanwege de komst van de schuur moet de notenboom een andere plek krijgen. De kinderboerderij gaat zorgvuldig om met de natuur en kiest ervoor om de boom te verplaatsen in plaats van te rooien. Specialist op dit gebied, Mulders BV uit Haaren komt met een machine waarmee de boom met grote kluit en al een andere plek zal krijgen. Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken rond 13.30.

grote bomen verplanten 260 kluit Mulders bv. Haaren-6cb08504

Zadotheek weer geopend.

In de huiskamer/het winkeltje staat de Zadotheek weer klaar voor gebruik! Voor wie even niet meer wat wat dit betekent: in de Zadotheek neem je gratis zakjes zaden mee van bloemen, groentes, fruit en kruiden. Van de opbrengst breng je weer een klein gedeelte terug voor het volgende seizoen. Doel van de Zadotheek is het tuinieren te promoten, meer groen in de omgeving te brengen en verspilling tegen te gaan. Want je hebt vaak maar een klein beetje nodig om je tuin of balkon op te fleuren. En het is goed voor de bijen en vlinders.

zadotheek 2017

Terras is open!

De ondergrond van het terras is vernieuwd met een laagje grind en de tafels en stoelen staan weer buiten. Met dit fijne lenteweer wordt deze plek al mooi in gebruik genomen voor de lunch van medewerkers en een zon momentje van bezoekers. Heerlijk weer genieten buiten!

terras 2

NL Doet.

Een geslaagde NL Doet dag vandaag! Heerlijk lenteweer om buiten te werken met onze eigen vrijwilligers en mensen van buiten. Het eenden en pauwen verblijf is helemaal opgeknapt en opnieuw aangeplant. Ook de moestuin is omgespit. Wij bedanken iedereen voor hun inzet en voor deze gezellige dag!

nl doet 001nl doet 013nl doet 003

Bejaarden tehuis.

Twee van onze cavia’s zijn al een dagje ouder en rouleren niet meer mee in de knuffelbak. Zij mogen hun oude dag slijten in een hok bij de knuffelruimte bij de konijntjes binnen. Ondertussen zijn er twee jonge cavia’s bij gekomen die wel fit genoeg zijn om geknuffeld te worden.

soos 1soos

Ontdekplek.

Op De Deel is een nieuw hoekje ingericht met microscopen. Op kinderhoogte is een tafeltje gemaakt, waar iedereen aan kan schuiven om dingen te ontdekken. Kinderen kunnen zelf op onderzoek gaan, iets zoeken op de kinderboerderij wat ze willen bekijken. Op de foto is vrijwilliger Ben Heersche te zien, die de apparaten heeft afgesteld.

ben

Nieuw in het winkeltje.

Vers van de pers: hele schattige klompjes met plantje te koop in ons winkeltje. En ook weer nieuwe vogelhuisjes: made by Cello. Zelf getimmerd, geverfd en ontworpen. Kom eens een kijkje nemen in de huiskamer. We hebben elke dag verse koffie, iets lekkers, een fijne speelplek voor de kinderen, altijd iemand die tijd heeft voor een praatje en leuke en lekkere dingen om te kopen.

cello

Lente!

Je kunt het zien, voelen en ruiken: de lente is in aantocht! De knopjes komen aan de bomen en de voorjaarsbloeiers fleuren de tuin weer op. Ook de dieren maken zich op voor het nieuwe seizoen. De schaapjes en kleine geitjes verhuizen deze week naar de quarantaine stal en weide om zich in alle rust voor te bereiden op nieuw leven. Deze maand hopen wij weer op lammetjes!

lentelente 3

Spruitjesclub.

Ook dit jaar starten we weer met de Spruitjesclub: een moestuin voor en door kinderen. Zaaien, oogsten, proeven en ontdekken voor alle kinderen van de basisschool. De Spruitjesclub komt samen op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur, om de week! Opgeven kan via de mail: info@kinderboerderijboxtel.nl onder vermelding van naam en leeftijd. De aftrap is op woensdag 29 maart om 14.00.

foto spruitjes

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend Gesloten.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats