Archive for april, 2017

Plantjes markt.

Op zondag 7 mei houden wij weer onze jaarlijkse plantjes markt van 14.00 tot 16.00 uur. Wij verkopen mooie zomerbloeiers in pot of klomp, groente/kruiden/fruit en bloemen uit eigen kweek. Natuurlijk zijn er ook gratis zaden vanuit de Zadotheek. Voor kinderen is er een groente quiz en zij mogen zelf zaadbommen maken. Graag geven wij informatie over een bij vriendelijke tuin!

plantjesmarkt

Meivakantie.

Morgen begint de meivakantie: veel plezier allemaal. Op Koningsdag 27 april zijn wij de hele dag gesloten. Op 5 mei zijn we geopend van 14.00 tot 16.00 uur.  De rest van de vakantie zijn we tijdens de reguliere openingstijden te bezoeken: door de week van 8.30 tot 16.30 en in de weekenden van 14.00 tot 16.00 uur. De geitenlammetjes zijn al lekker buiten in de wei en de teller staat nu op 6 in totaal. We hebben 1 lammetje van de Ouessant schaapjes. Ook het eerste konijn heeft een nestje geworpen binnen in de knuffelhoek, daar zijn ook kikkervisjes te bewonderen. Graag tot ziens op de kinderboerderij!

meivak

Bijen-en plantenmarkt Ambrosius vereniging.

Op zondag 23 april houdt de Ambrosius vereniging Boxtel weer haar jaarlijkse bijen-en plantjes markt bij het Molenwijkse park. Van 10.00 tot 15.00 uur is iedereen welkom om mooie (bijen) planten te kopen, honing te kopen en proeven, informatie te krijgen over bijenhouden, te genieten van een leuk muziekje en voor kinderen zijn er tal van leuke activiteiten. De kinderboerderij is ook lid van de vereniging en zal weer een kraam bemannen met gratis zaden en zaadbommen, in samenwerking met Eetbaar Boxtel.

bb

Einde ophokplicht.

Deze week is er een versoepeling aangekondigd wat betreft de maatregelen rondom de vogelgriep. Kinderboerderijen hoeven pluimvee en watervogels niet meer op te hokken en af te schermen. Publiek mag ook weer overal komen op het terrein. Deze week mogen de kippen, eenden en pauwen dus eindelijk weer naar buiten en daar zijn wij heel blij mee!

weer naar buiten

Oh wat zijn ze schattig!

De geiten lammetjes zijn nu bijna een week oud en oh, wat zijn ze schattig! En wat groeien ze als kool in korte tijd. We zijn nog steeds in afwachting van nog meer lammetjes van de dwerg geitjes, de Ouessant schaapjes en van jongen van de konijnen. Ondertussen genieten we vast van dit nieuwe leven.

april 2017 064april 2017 073

Geslaagde paasmiddag!

Er waren volop bezoekers bij de poort om 14.00 uur: klaar om paaseitjes te zoeken in de tuin en wei van de kinderboerderij. Gelukkig was het de hele middag droog en de zon kwam zelfs af en toe door. Alle kinderen vonden lekkere chocolade eieren, soms met wat hulp van papa’s en mama’s, opa’s en oma’s. Voor de gelukkige vinders van de gouden eieren was er paashaasje af te halen. Binnen in de huiskamer werden de paaseieren geverfd, kleurplaten gekleurd, gespeeld in de speelhoek en lekker koffie gedronken. Met de hulp van onze vrijwilligers hebben wij er een mooie middag van gemaakt!

april 2017 023april 2017 032april 2017 015april 2017 037

De tuin van de kinderboerderij.

Rondom het oude pand van de kinderboerderij en tussen de dierenverblijven is er overal tuin. Met bloemen, een vijver, een moestuin, overal fruitbomen en struiken. We zijn rijk met een oude Els op het terras en Kastanjebomen aan de achterkant van het terrein. Dat maakt deze plek zo groen midden in de woonwijk. Dit alles wordt met veel liefde bijgehouden door onze vrijwilliger José Poort, soms met een beetje hulp van anderen. En daar zijn wij best trots op!

jpjp1jp2

Fijn paasweekend!

Wij zij er klaar voor op de kinderboerderij: alles is gereed voor een mooie paasactiviteit as zondag. De weersvoorspelling had ietsje beter gekund, maar daar hebben wij de regie niet over. Het paaseieren zoeken gaat sowieso door! We zijn dit hele weekend tot en met maandag geopend van 14.00 tot 16.00 uur en wij wensen iedereen een hele fijne Pasen. Wellicht tot ziens!

paas 2017

Extra toiletten.

Vandaag is een toilet unit gearriveerd op de kinderboerderij. Na de verbouwing van onze toiletten binnen van 2 naar 1 semi invalide toilet, is het soms erg lang wachten voor medewerkers en bezoekers. Daarom plaatsen wij een unit van 2 toiletten op de stoep. Als de dwars deel schuur komt, worden deze toiletten ingebouwd.

toi 1toi

Lammetjes!

Gisteren zijn er 3 lammetjes geboren van twee van onze dwerg geitjes: ze maken het goed! We zijn vol verwachting van nog meer lammetjes van 1 geitje en van de kleine schaapjes. Binnen in de knuffelhoek maken twee van Lotharingen konijnen zich op voor jonkies.

geit 2017geit 2 2017

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend Gesloten.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats