Archive for mei, 2017

Schapen scheren op een tropische middag.

Vanmiddag zijn alledrie de Ouessant schaapjes geschoren door onze vaste schapen scheerder Henri van Weert. Onder tropische omstandigheden, dus voor hem was het flink zweten. Gelukkig is er altijd een plekje met schaduw onder de grote elzenboom, dus het was goed om te doen. Jong en oud heeft van dichtbij kunnen zien hoe ervaren en behoedzaam een vacht geschoren wordt, dat is een echte ambacht! Tussendoor werden er in de koele huiskamer ook schaapjes geknutseld en natuurlijk lekker ijsjes gegeten. We hebben een mooie middag beleefd en onze dank gaat uit naar Henri voor het scheren.

schapenscheren 2017 025schapenscheren 2017 002schapenscheren 2017 031schapenscheren 2017 009

Openingstijden Pinksteren.

Volgende week is het Pinksteren. De kinderboerderij is op 1e en 2e Pinksterdag (zondag 4 en maandag 5 juni) geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Fijn lang weekend en wees welkom!

pinksteren

Spelletjesmiddag.

Op woensdag 7 juni organiseren 3 studenten van Helicon een gratis spelletjesmiddag op de kinderboerderij. Vanaf 13.30 zijn kinderen uit de groepen 1 t/m 4 welkom om deel te nemen aan de cavia race, een pony ritje, speurtocht en een dieren traktatie maken. Opgeven is mogelijk tot 1 juni via info@kinderboerderijboxtel.nl of op de kinderboerderij. De middag duurt tot ongeveer 15.30.

pony-en-spr-1

Schapen scheren.

Op zondag 28 mei worden de schaapjes op de kinderboerderij geschoren. Dat zijn er drie in totaal die allemaal een lammetje hebben gekregen dit voorjaar. Gezien de de weersvoorspelling van deze week zou dit goed nieuws zijn voor de schapen: fijn de jasjes uit! De 1e ronde scheren is om 14.00 uur en de 2e ronde om 15.00 uur. Tussendoor kunnen kinderen een schaapje knutselen in de huiskamer. Dat wil je niet missen!

ss 2

Nieuwtjes.

Tot onze verrassing is er nog een lammetje geboren van de Ousessant schaapje, weer een zwarte en dat brengt de teller op 3 lammetjes in totaal. Deze week zijn de nieuwe picknick tafels gearriveerd, afkomstig van Cello In Hout uit St. Michielsgestel, een mooie opknapper voor het terras! Ook hebben we 40 jonge Leghorn kippen binnen, dus dat betekent weer veel verse eigen eitjes te koop. Op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag zijn we geopend van 14.00 tot 16.00 uur. Wees welkom!

open

Donatie Vincentius.

Vorige week heeft de kinderboerderij een donatie ontvangen van 1000 Euro van Vincentius vereniging Boxtel. Zij delen jaarlijks in hun winst en schenken aan stichtingen en instanties die armoede en eenzaamheid helpen te bestrijden. Wij willen heel graag eenzame ouderen in de wijk Boxtel oost een warme huiskamer bieden. Daarom starten we in juni met 2 ochtenden in de week rikken en rummikubben, eventueel gevolgd door een gezamenlijke lunch. Wij danken de Vincentius vereniging heel hartelijk voor deze bijdrage!

vinc

Nieuw leven.

Het is voorjaar dus dat betekent nieuw leven op de kinderboerderij. Het 2e Ouessant schaapje heeft een zwart lammetje gekregen deze week, dus we hebben nu 2 lammetjes in totaal. De konijntjes laten zich al een beetje zien: 6 schattige pluisjes bij elkaar! Kom ons klein grut bewonderen.

nw leven 2nw leven

Plantjesmarkt.

De plantjesmarkt van as zondag 7 mei gaat “gewoon” door, iedereen is welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. We hebben volop zomerbloeiers in pot of klomp, groente/fruit/kruiden en vaste plantjes. Voor kinderen de groente quiz en zaadbommen maken. Natuurlijk ook gratis zaden van de zadotheek.

plantjes 1plantjes

Droevig bericht.

In verband met het overlijden van Cello begeleider en lieve collega Frank van Berckel is de kinderboerderij as donderdag de hele dag gesloten. In de huiskamer is een herdenkingstafel ingericht om een reactie achter te laten. Wij zullen hem enorm missen!

frank

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats