Archive for september, 2017

Tuin zoekt handjes.

Sinds een aantal jaren hebben we een hele mooie tuin aan de overkant van de kinderboerderij: de generatietuin. Met een fruitboomgaard, kruidentuin, moestuin, beweegtuin met toestellen, een natuurlijke speelplek voor kinderen en volop leuke bankjes om te genieten van de rust of juist de ontmoeting. Deze tuin wordt onderhouden door een aantal vrijwilligers uit de buurt, medewerkers van De Werf met begeleiding en onze medewerkers van Cello. Het grote onderhoud, snoeien en maaien, wordt door de Gemeente Boxtel gedaan. Maar voor het kleine onderhoud zoeken we nog vrijwilligers die het leuk vinden om de tuin zo mooi te houden als hij nu is. Bij interesse kun je mailen naar: generatietuinboxtel@gmail.com

generatie tuin sept 2017 002generatie tuin sept 2017 011generatie tuin sept 2017 017generatie tuin sept 2017 015

Dieren nieuwtjes.

Vandaag zijn 4 van de Dwerg geitjes en de Ouessant schaapjes verhuisd naar de boer. Er is een kleine bok op visite en dat betekent hopelijk weer jonge geiten lammetjes in het voorjaar. Ook hebben we 2 nieuwe schapen, van het ras Zwart bles. Ze danken hun naam aan de witte bles (plek) op hun kop en zijn zwart of bruin van kleur. Ze staan nog even op de quarantaine wei om te wennen, binnenkort voor iedereen te zien.

generatie tuin sept 2017 001

Dierendag.

Op woensdag 4 oktober is het Wereld Dierendag en natuurlijk vieren wij dat ook met de kinderen en onze dieren. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om gezonde traktaties te maken voor de dieren en deze zelf uit te delen. Deelname is gratis.

Dierendag

Zonovergoten Boxtel oost dag!

Vandaag weer een heerlijke zonnige Boxtel oost dag gehad. Met veel publiek om onze nieuwe belevingsarrangementen voor de scholen te laten zien en natuurlijk uit te laten testen door de kinderen zelf! De zonnepanelen, de rioolbuizen met knikkers en het vieze water wassen. Alles werd uitgelegd en uitgeprobeerd bij onze kraam rondom de Rots. Ook de knuffel bak, de klompjes, de microscopen en het eendjes vangen wisten de kinderen goed te vermaken. Mocht je interesse hebben om vrijwilliger te worden voor de schoolprogramma’s: stuur een mailtje naar: info@kinderboerderijboxtel.nl Wij kijken terug op een geslaagde dag, mede dankzij vrijwilligers Arno, Bregje, Patricia, Jac, Ben en Bert.

boxtel oostdag 2017 008boxtel oostdag 2017 050boxtel oostdag 2017 044boxtel oostdag 2017 018

Gedichtje van onze “huisdichter” Carla.

De kinderboerderij

Op de laatste dag van juli,
Loop ik naar de kinderboerderij
Tot mijn grote verrassing
Zijn er ineens twee kleine caviaatjes bij

Allebei met gekleurd kopje,
Eén heeft een lijfje prachtig wit
De zaterdag daarop ben ik weer op de boerderij
En wat denk je wat er nu voor verrassing zit?

Er zit nóg een caviaatje!
Zomaar bij de andere twee in de glazen bak
De caviaatjes spelen met hun drieën
En als ik door mijn knieën zak…

Zie ik hun schattige oogjes, neusjes, vachtje
Ik zeg: “Worden jullie gauw maar groot,
Dan mogen alle kinderen met jullie knuffelen
Dan mogen jullie op het bankje, bij hen op schoot!”
Carla Mennen
carlamennen.simplesite.com

Boxtel oost dag.

Op zondag 24 september is de jaarlijkse Boxtel oost dag rondom het winkelcentrum Oosterhof en de Rots van 11.00 tot 16.00 uur. Net als vorig jaar zal de kinderboerderij aanwezig zijn in de kinderhoek bij de Rots met een kraam, de knuffel bak met dieren van Dobey en tal van leuke doe-en-ontdek activiteiten voor kinderen. Waaronder ook demonstraties van onze belevingsarrangementen voor de scholen. Graag tot ziens!

boxtel-oost-dag-2016-012boxtel-oost-dag-2016-014

De educatiezolder is geopend!

Vanmiddag is de geheel verbouwde educatiezolder feestelijk geopend. In het bijzijn van onze vrijwilligers, sponsoren en kinderen werd het lintje doorgeknipt door wethouder Marusjka Lestrade en 2 leerlingen van de Angelaschool. De verschillende belevingsarrangementen werden toegelicht en natuurlijk meteen uitgetest door de aanwezige kinderen. Wij hopen dat heel veel kinderen van heel veel scholen gaan genieten van onze nieuwe lesprogramma’s, ze zijn zeer de moeite waard!

opening zolder 022opening zolder 025opening zolder 054opening zolder 088

Dierendag en fotowedstrijd.

Op woensdag 4 oktober vieren wij Wereld Dierendag op de kinderboerderij. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn kinderen welkom om gezonde dieren traktaties te maken en deze zelf aan de dieren te geven. Ook houden wij in de aanloop een fotowedstrijd. Wij roepen iedereen op een leuke foto te maken van uw kind met huisdier of boerderijdier. Inzenden via onze Facebookpagina of de email: info@kinderboerderijboxtel.nl, voor 2 oktober! De winnaar krijgt bericht en wint een cadeaubon.

puppy-1806092_960_720

Van zon krijg je energie!

Er is weer een stukje beleving bijgekomen op de kinderboerderij. Bij het konijnenplein staat een paal met zonnepanelen die is aangesloten op een pomp. Daarmee komt er energie vrij om water in beweging te zetten. Dit maakt onderdeel uit van ons nieuwe belevings arrangement voor de scholen. Zij gaan aan de gang met kleine panelen om een speelgoedauto en draaimolen in beweging te krijgen. Zien en ontdekken, daar draait het om.

kb sept 002kb sept 005

Educatie zolder.

Met trots melden wij dat de educatie zolder helemaal opgeknapt is voor de belevings arrangementen voor de scholen. Er is enorm hard gewerkt door onze vrijwilligers (ook door onze bestuursleden) om de ruimte op tijd af te krijgen. Ook zijn alle lespakkketen klaar voor gebruik. Op donderdag 12 september, om 15.00 uur, wordt de zolder feestelijk geopend door wethouder Lestrade. En op dinsdag 19 september bijt De Maremak het spits af als eerste school met een bezoek. Wij hebben er zin in!

kb sept 010kb sept 011

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats