Archive for januari, 2018

Openingstijden carnaval.

De kinderboerderij is gesloten op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 februari. De rest van de vakantie zijn we geopend volgens de reguliere openingstijden. Alvast een fijne carnaval voor iedereen!

carna

Opgravingen op de kinderboerderij.

Tijdens tuinwerkzaamheden stuitte onze vrijwilligster José Poort op een oude fundering. Heemkundekring Boxtel is ingeschakeld om te helpen onderzoeken wat dit inhoudt. Zij leverden ook foto’s aan uit een ver verleden waarop oude schuurtjes zijn te zien naast de boerderij. Wordt vervolgd!

kb heemkunde 2kb heemkunde 3kb heemkundekb heemkunde 1

Veiligheid op de kinderboerderij.

Iedereen moet zich altijd veilig kunnen voelen op de kinderboerderij. Iedereen die er werkt, vrijwilliger is of als bezoeker komt. Daarom hebben wij sinds 2 jaar de regel dat alle medewerkers en vrijwilligers een Verklaring omtrent gedrag moeten aanvragen, dat geldt voor bestaande krachten en ook iedereen die bij ons komt werken. Ook hebben wij een vertrouwenspersoon, die voor zowel de medewerkers en ons publiek een onafhankelijk en vertrouwelijk persoon is. Haar naam is Joke van de Langenberg en zij is bereikbaar op: 0622435298.

NL doet.

Ook de kinderboerderij doet weer mee met NL doet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland! Op vrijdag 9 maart gaan wij de buitenverblijven schilderen en zoeken daarvoor helpende handjes. Ga voor aanmelding naar de website van NL doet en zoek onze klus. Wij maken er een gezellige dag van!

nl doet

Een mooi moment.

Afgelopen zaterdag hadden wij een mooi moment op de kinderboerderij. De dochter en kleinzoon van Marleen Joosten kwamen een plaatje bevestigen ter nagedachtenis aan hun moeder/oma. Zij had na haar overlijden een donatie achtergelaten aan de kinderboerderij, wat concreet is gemaakt met de aanschaf van een nieuwe tafel. Met een plaatje om deze donatie te memoreren. Wij zij  heel dankbaar!

Joostenjoosten 2

Jonge cavia’s.

Onze jonge cavia’s zijn al flink gegroeid en mogen al meedraaien in de knuffelbak. Wij zijn nog op zoek naar leuke namen voor onze beestjes en bij de ideeënbus hangt een oproep om mee te denken. We zoeken 3 leuke meisjesnamen, laat je suggesties achter in de bus met je naam. leeftijd en telefoonnummer. Als we jouw namen kiezen dan krijg je bericht.

jonge cavia's

Gedicht van onze huisdichter.

Onze eendjes

De eendjes moesten in hun hokje blijven
En vonden hun badje veel te klein
Ze raakten met hun pootjes de bodem
En dat was natuurlijk niet fijn

Ze konden niet goed zwemmen
En vonden het heel naar
Toen zei een vriendelijke man:
“Ik koop jullie maar!”

De eendjes gingen blij mee met die meneer
Hij heeft een héél groot bad
Nu zwemmen ze vrolijk in het rond
Spat Spat Spat

En in het voorjaar,
Komen er weer nieuwe eendjes
En als jij dan ook komt,
Dan zien ze heel veel kindjes

Carla Mennen
carlamennen.simplesite.com

Nieuwjaarsreceptie.

Vanmiddag hebben we een gezellige nieuwjaarsreceptie gehad op de onze kinderboerderij om alle vrijwilligers te bedanken voor weer een jaar van geweldige inzet. Onder het genot van een hapje en drankje werden zij door het bestuur, wat ook uit vrijwilligers bestaat, in het zonnetje gezet. Tijdens deze middag hebben wij afscheid genomen van vrijwilligster José Poort, die na 40 (!!) jaar met ‘pensioen’ gaat. Zij heeft de kinderboerderij nog mee opgericht en zich jarenlang ingezet voor educatie, het onderhouden van de bloementuin en vijver, de aankleding buiten en binnen en het werven van vrijwilligers. Als aandenken is er een oud bankje opgeknapt wat een mooi plekje zal krijgen. José, enorm bedankt voor alles wat je hebt gedaan, we zullen je missen! Ook een woord van dank aan Keurslager van den Eijnden voor het sponsoren van een heerlijke pan erwtensoep.

receptie kb 2018 012receptie kb 2018 016receptie kb 2018 017

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14.00 - 16.00 uur

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats