Archive for februari, 2018

1e Lammetje!

Afgelopen zaterdag is het eerste lammetje geboren van de Dwerg geitjes! Moeder en kleintje maken het goed. We verwachten de komende weken nog meer lammetjes van de geiten, een kalf van koe Fien en hopelijk lammetjes bij de nieuwe schapen. Toch een beetje lente in het vooruitzicht.

geitjegeitje 1

Gratis zaden.

Ook dit voorjaar is de zadotheek weer te vinden op de kinderboerderij: een gratis uitdeelpunt van zaden van bloemen, groente en fruit. De zaden zijn afkomstig van tuinders die wat over hebben gehouden van vorig jaar. Dus als je dit jaar wat leent, mag je daarna weer iets terug brengen. Met de zadotheek hopen wij nog meer mensen enthousiast te maken om bloemen te zaaien in hun tuin, wat hard nodig is voor oa de bijen. En om eigen groenten te kweken, vooral leuk met kinderen. Dus als je nog wat zaden over hebt, wij zijn er blij mee!

zadotheek 2

De Beste Vrienden Quiz.

Romy en Felicia uit Boxtel hebben op 3 februari meegedaan aan De Beste Vrienden Quiz. Met als goede doel de kinderboerderij. Ze vonden het kei leuk en spannend, maar hebben helaas net niet gewonnen. Wij zijn nog steeds heel vereerd dat zij voor ons wilden spelen en bedanken de meiden voor hun inzet!

dec kb 2017 006

Vogeltjes verwennen.

Vandaag zijn een heleboel vogeltjes in Boxtel en omgeving blij gemaakt met lekkers: appel met zaadjes en pindakaas, dennenappels met zaad en pinda slingers. Tal van mooie creaties zijn door de kinderen gemaakt, soms met een beetje hulp natuurlijk. Met de komende vorst in aantocht zullen de vogels hier dankbaar gebruik van maken! Ook mochten alle bezoekers vandaag de 3 biggetjes bewonderen, de luiken staan open voor publiek!

vogels kb 18 002vogels kb 18 011

Biggetjes geboren!

Woensdag zijn er 3 piepkleine biggetjes geboren van ons Hangbuikzwijn. Dit was niet helemaal gepland, maar daarom niet minder leuk. De luiken blijven nog een paar dagen dicht, zodat moeder en haar kroost rustig kunnen wennen. Binnenkort zijn ze te bewonderen voor het publiek. De “boosdoener” (vader Hangbuikzwijn) staat voorlopig even apart.

biggen 2018 012biggen 2018 010

De eerste klas op bezoek.

Dinsdagochtend hadden wij de eerste school op bezoek voor het nieuwe educatie programma. Dat noemen wij niet voor niets belevingsarrangementen: kinderen mogen zelf ontdekken, uitproberen en iets komen beleven. Groep 1/2 van De Maremak beet de spits af met Water Wassen. Beleven hoe je van vies water weer schoon water maakt, onder andere door middel van flessen met watten en steentjes. Het was een geslaagde start: de kinderen vonden het geweldig, de leerkrachten en vrijwilligers heel enthousiast!

ww1ww6ww4ww

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats