Archive for september, 2018

Zonovergoten Boxtel Oost Dag.

Het was weer een zonovergoten Boxtel Oost Dag! Op het gezellige plein bij de Rots hebben wij veel van onze educatie laten zien, een heleboel kinderen bij de knuffelbak gehad en de hele dag publiek aan de kraam. Lekkere honing en walnoten van eigen boerderij verkocht en genoten van de sfeer. Volgend jaar zijn we er weer bij!

Boxtel oost dag 2018 013Boxtel oost dag 2018 020Boxtel oost dag 2018 015Boxtel oost dag 2018 033Boxtel oost dag 2018 037

Dierendag.

Op 4 oktober is het Wereld dierendag. Natuurlijk vieren wij dat ook op de kinderboerderij met kinderen en de dieren. Om zoveel mogelijk mensen bij deze activiteit te betrekken houden wij deze op zondag 7 oktober van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen mogen gezonde traktaties maken van groenten en fruit en deze zelf uitdelen. In de huiskamer kan er geknutseld worden en  een kopje koffie gedronken worden. Deelname is gratis. Kom wel op tijd, anders hebben de dieren hun buikjes vol!

dierendag 2017 025dierendag 2017 064

Zadotheek.

Voor de zadotheek (gratis zaden van groenten, kruiden en bloemen) zijn zaden van dit jaar weer welkom. Heb je wat over uit je (moes)tuin, wij sorteren en pakken ze in voor het volgend voorjaar. Dan kan iedereen weer zakjes meenemen om zelf groenten te kweken, wat bloemetjes te zaaien of een kruidentuin aan te leggen. Dit om de biodiversiteit te bevorderen, kinderen te stimuleren om te tuinieren en hergebruik te bevorderen. Vanwege de Duurzame Week in Boxtel is er een markt op zondag 7 oktober van 12.00 tot 17.00 in de boomgaard bij het gemeentehuis. De zadotheek is aanwezig om gratis zaden mee te nemen en zaden in te leveren. Het hele programma van de Duurzame Week is te vinden op de website van Transitie Boxtel: www.transitieboxtel.nl

zadotheek 1

Kinderzwerfboek station.

De kinderboerderij is sinds kort een Kinderzwerfboek Station, te vinden in de kinderhoek van de huiskamer. De zwerfboeken zijn te herkennen aan de sticker  “Neem me mee”, zijn gratis om mee te nemen en mogen na het lezen weer achter gelaten worden op een andere plek waar kinderen komen. Dit om het (voor) lezen te bevorderen, ook voor gezinnen met een kleine beurs. Vanwege de Kinderboekenweek die op 3 oktober start, hebben wij extra (nieuwe) boeken binnen gekregen die graag gelezen willen worden. Voor peuters, kleuters, jonge kinderen en tieners. Kom eens langs met je kind en neem wat mee! Gebruikte kinderboeken in goede staat zijn welkom voor ons station, in te leveren bij de balie tijdens de openingstijden.

kinderstation

Even gesloten.

Op maandag 24 en dinsdag 25 september is de kinderboerderij gesloten voor het publiek. Het dak van de kippen/geitenstal zal dan verwijderd worden. Aangezien deze asbest bevat wordt dit door een gespecialiseerd bedrijf gedaan en worden afgevoerd. Excuses voor het ongemak.

kippenstal

Gezellig etentje!

Zondagmiddag hadden wij een heel gezellig etentje met alle medewerkers en vrijwilligers van de kinderboerderij. Meer dan 50 mensen werken er voor en achter de schermen: vrijwilligers die in het weekend de dieren voeren en zorgen dat we open zijn in de middag, vrijwilligers die het bestuur vormen, vrijwilligers die de tuin bijhouden, de bijen verzorgen en honing leveren, medewerkers en begeleiding van Cello die dagbesteding hebben van maandag tot en met vrijdag, een boer en boerin die elke dag een een aanspreekpunt zijn, een activiteiten coördinator die ook zorgt voor de persberichten, de website, Facebook en Instagram. Dan is het leuk om eens te ontspannen en bij te kletsen met elkaar. Het etentje had een Aziatisch thema en was helemaal zelf klaargemaakt door eigen vrijwilligers Jac, Bregje en Bo. De boodschappen werden gesponsord door AH Boxtel, waarvoor dank.

eten met stokje 2018 006eten met stokje 2018 005eten met stokje 2018 009eten met stokje 2018 024

Generatietuin.

Een aantal jaren geleden is aan de overkant van de kinderboerderij een generatietuin aangelegd. Een prachtige plek waar kinderen een natuurlijke speelplek kregen, ouderen een beweegtuin, alle wijkbewoners een plek vonden om even tot rust te komen, dementerende ouderen een afgebakende en herkenbare plek kregen om naar toe te kunnen gaan en jongeren een zitplekje vonden om af te spreken. Erg jammer dat niet iedereen de weg naar de vuilnisbakken weet te vinden, die er toch echt genoeg staan. Een aantal vrijwilligers zorgt dat de tuin mooi wordt bijgehouden, zij zouden niet de rotzooi van anderen op moeten ruimen.

sept 2018 bomen 150

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats