Archive for april, 2019

Zonovergoten Paasmiddag.

Een zonovergoten middag op 1e paasdag op de kinderboerderij! Daar waren niet alle chocolade eitjes tegen bestand helaas. Gelukkig was het voor de rest niets als genieten van alle kinderen met hun mooie paasmandjes, die allemaal volop eitjes hebben gevonden. Na heel lang speuren werden ook alle 10 de gouden eieren gevonden, die ingewisseld werden voor een paashaas. Nadien was het eieren versieren en kleuren in de huiskamer, een lekker ijsje eten op het terras en de nieuwe lammetjes en kuikentjes bewonderen. Fijn om zoveel bezoekers te mogen ontvangen! Dank aan alle vrijwilligers voor de ondersteuning, speciaal voor de junior vrijwilligers Roos en Suus.

Pasen 2019 032Pasen 2019 037Pasen 2019 022Pasen 2019 041

Helpende handjes gezocht!

In diverse plaatselijke kranten is het tekort aan vrijwilligers deze week onder de aandacht gebracht en we hebben een groot bord bij de entree geplaatst. Om in het weekend open te kunnen zijn voor publiek draaien we 100 % op vrijwilligers, ook voeren zij de dieren in de ochtend. Ook voor het educatie programma en een bestuursfunctie zoeken wij helpende handjes. Mocht je interesse hebben in vrijwilligerswerk,  kijk dan op de website onder medewerkers/vrijwilligers. Of loop eens binnen voor meer informatie. Wij zijn blij met alle hulp!

vrijwilligers

Help de bijen!

Op de kinderboerderij en in de generatietuin groeit en bloeit er van alles voor de honingbijen, vlinders en wilde bijen. En die kunnen wel wat hulp gebruiken! Iets doen is niet moeilijk: plant een vlinderstruik of zaai wat zonnebloemen in je tuin. In de huiskamer vind je gratis zaden van allerlei bloemen. Op de website www.nederlandzoemt.nl vind je veel informatie en tips voor een bijenvriendelijke tuin, kun je meedoen aan de bijen telling en veel leuke dingen voor kinderen.

nl zoemt

Pasen!

Op 1e paasdag houden we volgens traditie het paaseieren zoeken. Om 14.00 zijn kinderen welkom om eitjes te zoeken in de tuin rondom de kinderboerderij. Ook dit jaar zijn er 10 gouden eieren verstopt, die leveren een leuke traktatie op. Na het zoeken gaan we  in de huiskamer knutselen en eieren verven/versieren. Vanwege de verbouwing is niet de hele tuin toegankelijk, let op de aanwijzingen. Tip: neem een leuk mandje mee voor je kindje en kom op tijd. Deelname is gratis!

De kinderboerderij is op 2e paasdag ook geopend van 14.00

pasen 2

De eerste lammetjes!

Het lammer seizoen is ook bij ons begonnen! Het eerste dwerg geitje heeft een tweeling gekregen en één van de schapen 2 prachtige lammetjes. Het kleine grut moet nog even bijkomen, daarna zijn ze snel te bewonderen voor iedereen.

lente 2019 060lente 2019 027

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats