Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar op de kinderboerderij. Zonder hen zou de kinderboerderij moeten sluiten. Zij zijn op verschillende gebieden actief.

Vindt u het leuk met mensen om te gaan, bent u enthousiast en dol op dieren, wilt u zo nu en dan wat om handen hebben en wat voor anderen betekenen  en daarvan samen met uw (klein)kind(eren) genieten, in een leuke en gezellige omgeving  dan is dit misschien wel iets voor u.

U kunt zich aanmelden voor verschillende soorten vrijwilligerswerk:
Weekendvrijwilliger, vrijwilliger educatie en een bestuursfunctie. Uiteraard wordt u ingewerkt door de  een ervaren vrijwilliger.

Weekendvrijwilliger:
Het verzorgen van de dieren is leuk werk. De dieren moeten gevoerd worden, de paden worden geveegd voordat we open gaan voor publiek en de hokken schoongemaakt. Uiteraard is er ook tijd voor knuffelen met de dieren, eitjes te rapen samen met je kinderen en een kopje koffie te drinken.
U  kunt zich aanmelden voor de zaterdagochtend, zaterdagmiddag; zondagochtend of zondagmiddag; een keer per week, of een keer per maand of wanneer u tijd heeft.   Na de middag behoort ook het ontvangen van bezoekers tot uw taak. De vrijwilligers werken in het weekend  bij toerbeurt volgens een schema. U mag uw kinderen / kleinkinderen meenemen.

Educatie:
De kinderboerderij heeft een compleet nieuw belevingsprogramma voor scholen opgezet. Zij kunnen kiezen uit 4 verschillende lessen om te volgen: zon, water wassen, het riool en het natuur programma van Miep de muis. Wij zoeken een coördinator voor de planning en organisatie tussen de scholen en de kinderboerderij. Ook zoeken wij vrijwilligers om de scholen te ontvangen, programma’s te ondersteunen en de kinderen te begeleiden. De lessen worden ingedeeld en vrijwilligers ondersteunen per toerbeurt.

Bestuur:
Het bestuur bestaat uit 6 personen, waaronder de voorzitter, de secretaris, de penningmeester en de overige bestuursleden. Zij zorgen voor de financiën, de contacten met de gemeente en andere instanties; beleid en personeel. Eigenlijk alles wat nodig is om de kinderboerderij bestuurlijk te coördineren.

Voor alle functies wordt een VOG gevraagd.

Heeft u belangstelling gekregen of  wilt u nadere informatie? Neem dan even telefonisch contact op met  de kinderboerderij. Via de mail: info@kinderboerderijboxtel.nl/bestuur@kinderboerderijboxtel.nl of via de telefoon: 0411 672927. Of loop eens binnen voor koffie een een praatje.

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16.30 uur
Dinsdag 09:00 - 16.30 uur
Woensdag 09:00 - 16.30 uur
Donderdag 09:00 - 16.30 uur
Vrijdag 09:00 - 16.30 uur
Weekend 14:00 - 16:00 uur.

Onze kinderboerderij is gratis toegankelijk.
Giften zijn welkom in de gele melkbus op "De Deel".

Bankrelatie:Rabobank Boxtel IBAN:NL72RABO0108835766

Word Vriend

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf

Certificaat zoönose verantwoord bedrijf


Erkend leerbedrijf

Archief
Bezoekers statistieken
wordpress blog stats